Op donderdag 26 oktober 2017 is de expositie Winkelen in Almelo geopend. Onze stadsomroeper René Coupée heeft de opening aangekondigd. De opening werd verricht door de heren Johan Remmerts en Wieger de Vries van schoenreparatie Flink en modemagazijn Split Level. Beiden hielden een geestig betoog over de verschillen tussen winkelen in Almelo vijftig jaar geleden en nu. Bloemen en applaus waren hun deel.

De expositie geeft een mooi overzicht van de vraag waarom mensen gingen winkelen in het verleden en hoe dat nu gaat. Optimisme over de toekomst is de leidraad van deze tentoonstelling. Een aantal beeldbepalende winkeliers uit Almelo’ s centrum heeft uit eigen archief en collectie samen met de collectie van het Stadsmuseum een paar mooie inkijkjes opgeleverd. Archief filmbeelden en een continu spelende diaserie complementeren het geheel: een uiterst aantrekkelijk verhaal.

Tijdens de opening waren tal van ondernemers aanwezig samen met de verantwoordelijke wethouder van het college van B&W en vertegenwoordigers van andere kunstinstellingen in Almelo.

Hierbij een aantal foto’s.