Workshop Eibert Draisma 11-04-2018

Eibert is ontwerper, uitvinder en kunstenaar. In zijn atelier werkt hij aan tal van bijzondere producten: wijnglaslampen, zingende kamerplanten of een computergestuurde nachtegaal. Eibert is de homo-ludens, de spelende mens bij uitstek: “Door te spelen met uiteenlopende mogelijkheden hoop ik mensen te inspireren om dat ook te gaan doen, zodat we spelenderwijs de wereld kunnen verbeteren.”

De voorwerpen in de expositie kunnen allemaal bewegen, al hebben we bij sommige van deze voorwerpen geen idee met welk doel.

De workshop van Eibert gaat over het zelf maken van bewegende voorwerpen, die ofwel nuttig zijn of gewoon grappig. Mensen worden op ideeën gebracht, de fantasie wordt geprikkeld en ze raken geïnspireerd. De gebruikte materialen hebben te maken met duurzaamheid. Hoe vaak komt het niet voor dat dingen en/of onderdelen zonder erbij na te denken worden weggegooid.

Er is een middagprogramma voor kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar en er is een avondprogramma voor volwassenen.

Middagprogramma:
Tijd 15.00-17.00 uur voor kinderen van 10 tot 14 jaar (max. 15 deelnemers)
Toegang: Kinderen 13-18 jaar € 2,50 (kinderen t/m 12 jaar gratis)

Avondprogramma:
Tijd 20.00-22.00 uur workshop voor volwassenen (inloop vanaf 19.30 uur)
Toegang: € 4,00 (ook voor Vrienden van het Stadsmuseum en Museumkaarthouders)